2021 Yılı İOKBS Başvuruları Başladı

Sınav başvurusu 08-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 25 Nisan 2021 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00'da yapılacaktır.

* Ailenin 2020 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2021 Mali Yılı için tespit edilen 16.080,00 (onaltıbinseksen) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2020 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

* Bursluluk sınavına başvuracak öğrencilerimizin velilerimiz EK-1(İndirmek İçin Tıklayınız) formunu çıktı alıp doldurarak doldurarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerindeki " İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru Giriş Ekranı için Tıklayınız" bölümünden bursluluk sınavı başvurularını yapacaklar.

* Velilerimizin EK-1 Formunda beyan ettikleri 2020 yılına ait  gelirlerini gösteren belgeler, ailedeki kişi sayısını gösteren Nüfus Kayıt Örneği( e-devletten alınabilir) ve EK-1 Formu ile 08-26 Şubat 2021 tarihleri arasında okul müdürlüğümüze başvurarak başvurularını onaylatmaları gerekmektedir. İlgili belgelerle birlikte öğrenci velisi tarafından okul müdürlüğüne müracaat edilip onaylatılmayan başvurular geçersiz olacaktır.

* Öğrenciye ait başvuru onayı için öğrencinin sadece annesi, babası yada velayet sahibi kişinin velayet kararıyla başvuru yapması gerekmektedir.

* e-Okul başvuru sisteminde yaşanabilecek olası bir problemden kaynaklı maduriyet yaşanmaması için başvuruların son güne bırakılmaması uygun olacaktır.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) e-Kılavuzu için Tıklayınız

EK-1 Formu için Tıklayınız

Yayın: 08.02.2021 - Güncelleme: 04.01.2024 14:35 - Görüntülenme: 213